10 Ağustos 2012 Cuma

diş kurabiyeleri

süt kuzusu görkemin süt dişleri çıktı nihayet..çıktı ama ailemizin canına okudu !.aylar süren bekleyişin sonunda 4 diş aynı anda gelmeye karar vermişler meğersem.1 haftadır her gece hop oturup hop kalkıyoruz..gözyaşları,ateş,ishal bir taraftan..iyi ki diş kurabiyelerini önceden hazırlamışım.yoksa hangi arada derede yapardım diş kurabiyelerini bilemiyorum.


kurabiyeleri geleneksel tarifimle pişirdim (: süslemelerim yine sade oldu.daha öncede söylemiştim ben allı pullu kurabiye pek sevmiyorum galiba..böylesi çok daha şirin göründü gözüme..arza talebe göre çok daha çeşitli süslemek mümkün elbette.


kurabiyelerimi paketledikten sonra, sevgili dostum gül'ün oğlumun doğumunda hediye ettiği saksıya yerleştirdim..üstünede dişim çıktı yazdım..pek hoş oldu..haftaya yapacağım diş buğdayı partisinde dağıtacağım..diş buğdayı pastası fotoğrafları bir sonraki yazımda..



görkemli günler herkese (:




  

4 yorum:

  1. kurabiyeler pek şeker olmuş Görkem Çınar da isminin hakkını veriyo o ne şeker yanaklar :) adı gibi görkemli , kavi olsun inş..sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Blogunuzu yeni buldum. Cok guzel seyler var ;) bu kurabiyeler de cok guzel olmus. Bir seye takildim. Kurabiyeleri yapip seker hamuruyla kaplayip ambalajlayip mi sakliyorsunuz? Nerede ve ne kadar zaman? Bayatlamazlar mi? Ben de yapmayi dusunuyorum ama bayat olur diye sadece kurabiye hamurunu hazirlayip buzlukta bekletecegim. Size bir danisayim istedim. Sevgilerle . Ozlem.

    YanıtlaSil
  3. merhaba özlem hanım..çok teşekkür ederim.kurabiyeleri yaptıktan sonra kurabiye kavanozlarında hava almadan saklarsanız uzun bir süre dayanıyorlar.istediğiniz zamanda kaplayabilirsiniz.buzlukta bekletmek içindeki pudra şekerinin sonradan açığa çıkarıp sulanmasına neden olabilir.sevgiler

    YanıtlaSil