200 gr toz şeker (1 su bardağı)
3 yumurta (oda ısısında)
1 paket vanilya
200 gr krema
1 tatlı kaşığı limon rendesi(ben portakal kullandım)
180 gr (1 su bardağı) un
50 gr kakao
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
Tereyağ ve şekeri iyice karıştırdıktan sonra,yumurta vanilya ve krema ekledim tekrar karıştırdım.Un,kakao,kabartma tozu ve karbonatı ekledim,çırpıcıyla yüksek ayarda 5-6 dakika daha karıştırdım.en son portakal kabuğu rendesini ekledim.175 derece fırında 35 dakika pişirdim.
Dikdörtgen kalıptaki kek soğuduktan sonra parçalara ayırdım,bir gece beklettim.Arasına muz ve sütlü ganaj koydum.kek tat olarak yoğun olduğu için ganajı çok fazla kullanmadım.Üstüne meyveli krem şanti yaptım.ve frambuazla süsledim.
Görkemli tatlar efendim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder